Tuesday 13 September 2011

Μάθετε να Εντοπίζετε την Υποκρισία

Από τον Σουάμι Σεβαράτνα


Ακόμη κι ένα αφυπνισμένο άτομο πολλές φορές μπερδεύεται και ξεγελιέται από την απίστευτη υποκριτική ικανότητα των πολιτικών παγκοσμίως (όχι μόνο στην Ελλάδα). Συνήθως κρίνουμε τους άλλους εξ ιδίων, και γι αυτό όταν κάποιος δεν λέει ποτέ ψέμματα, έχει δυσκολία ν’ανιχνεύσει το ψέμμα των άλλων. Προβάλλουμε προς τα έξω αυτό που είμαστε. Αν είστε καλοπροαίρετοι, βλέπετε παντού καλοπροαίρετα αντίτυπα του εαυτού σας. Κι εδώ ακριβώς χρειάζεται προσοχή, γιατί η Σκοτεινή Πλευρά το γνωρίζει αυτό, ποντάρει στην ευπιστία των καλοπροαίρετων και αγαθών ανθρώπων και κάνει επί 13.000 χρόνια το απαίσιο παιχνίδι χειραγώγησης της ανθρωπότητας..

Δεν χρειάζεται να πάτε στο άλλο άκρο, που είναι αυτό της καχυποψίας. Ο καχύποπτος ανήκει στη σκοτεινή πλευρά. Ο επιφυλακτικός όμως είναι άλλη ιστορία. Αυτός απλώς αρνείται να τους πιστεύει όλους αδιακρίτως. Αν έλθει κάποιος ντυμένος με φανταχτερά ρούχα και σας πει «δώσε μου όλα τα χρήματά σου κι εγώ θα φροντίσω να πας στον Παράδεισο» θα τον πιστέψετε; Φυσικά, όχι; Έτσι δεν είναι; Κι όμως η Εκκλησία έχει σπάσει κάποια παγκόσμια ρεκόρ στο θέμα αυτό με τα περίφημα συγχωροχάρτια του Μεσαίωνα. Άλλο παράδειγμα, κι αυτό από το χώρο της Εκκλησίας (προσφέρεται πολύ η εκκλησία για τέτοια παραδείγματα): έρχονται και σας λένε ότι αυτός εκεί ο σεβάσμιος ιερωμένος έχει το Αλάθητο. Εκατομμύρια το πίστεψαν. Για να γίνει αυτό πρέπει οι άνθρωποι να κοιμούνται πολύ βαθειά. Σήμερα βέβαια οι αριθμοί έχουν αλλάξει, αλλά υπάρχουν ακόμα πάρα πολλοί πρόθυμοι να πιστέψουν κάθε τέτοια κραυγαλέα παραποίηση της αλήθειας.


Το υλικό που μας προσφέρεται καθημερινά από τα κανάλια της τηλεόρασης είναι πληθωρικό. Βλέπεις τον πολιτικάντη στην οθόνη και πριν ανοίξει το στόμα του λες (εσύ ο αφυπνισμένος) «για να δούμε τι ψέμμα θα μας πει τώρα» και μόλις αρχίσει να μιλάει με το πιο αθώο ύφος του κόσμου για τις νεώτερες εξελίξεις στο φορολογικό και τη μεγάλη ανάγκη για κάτι τέτοιο,, σκέπτεσαι «ίσως να τον αδικώ τον άνθρωπο, μπορεί και να πέφτω έξω θεωρώντας τον υποκριτή». Η ικανότητά τους στο ψέμμα έχει φτάσει σε φανταστικά επίπεδα. Σε βαθμό που μπορεί κι ο ίδιος να πειστεί με το ψέμμα που λέει...


Το ζήτημα συνοψίζεται στο τί άμυνα διαθέτεις και πώς την ασκείς. Επειδή τα νερά είναι χαρακτηριστικά θολά, η αποτελεσματική άμυνα δεν είναι εύκολη. Διευκολύνεται όμως πολύ αν έχετε εσωτερικά ερείσματα. ‘Ενα από τα πιο αξιόλογα τέτοια ερείσματα είναι η διαίσθηση. Μια ικανότητα πολύ αναπτυγμένη στα παιδιά μέχρι την ηλικία των 7-8 ετών. Οι γυναίκες την έχουν περισσότερο αναπτυγμένη από τους άνδρες. Η διαίσθηση δεν θα πρέπει να ταυτίζεται με το ένστικτο που το έχουμε κοινό με τα ζώα.


Ένας Γιόγκι με σούπερ αναπτυγμένη διαίσθηση μπορεί να κοιτάξει ένα άτομο και να το σκανάρει σε βαθύ επίπεδο, φθάνοντας στην αληθινή ταυτότητα του, πέρα από εμφάνιση κι εξωτερικά χαρακτηριστικά, ντύσιμο, τρόπους συμπεριφοράς, κοινωνικά αξιώματα κλπ. Δεν χρειάζεται καν να μιλήσει μαζί του για να βγάλει συμπέρασμα. Από εκεί προέρχεται κι ένα από τα αγαπημένα μου ρητά: «Δεν μπορώ ν’ακούσω αυτό που λες, γιατί αυτό που είσαι βροντάει πιο δυνατά».

Αφήνω τα καλά νέα για το τέλος. Σύμφωνα με όλα τα μηνύματα που παίρνουμε τα τελευταία χρόνια από τη Γαλαξιακή Ομοσπονδία του Φωτός, όλοι όσοι έκλεψαν θα αποκαλυφθούν. Κι όχι μόνο αυτό. Θα μάθετε και πόσα ακριβώς έκλεψε ο καθένας, με ποιό τέχνασμα και που βρίσκονται τώρα αυτά που έκλεψε. Και βέβαια θα γίνει επιστροφή (μέχρι δεκάρας) των χρημάτων αυτών στους ανθρώπους μέσα απο μια αναδιανομή του παγκόσμιου πλούτου, έτσι ώστε να μην υπάρχουν πια φτωχοί.

Με Αγάπη και Φως

Σουάμι Σεβαράτνα
Τηλ.: 210 - 96 81 793

No comments:

Post a Comment